Social 21 August 2008 02:54
Dupa ce si-a cautat salvarea in aproape toate spitalele din Romania, un tanar de numai 22 de ani din Braila a ajuns sa mearga in carje. Baiatul spune ca a fost tratat superficial de medici.
Cu o ultima speranta, baiatul mai face o incercare, miercuri, la Spitalul Universitar din Bucuresti.
Mugurel Tache a fost diagnosticat in urma cu opt ani cu poliartrita reumatoida. Medicii i-au prescris aspirina si repaos fizic. "Nu m-au pus pe un tratament serios. Mi-au dat aspirina si paracetamol, un tratament neadecvat in situatia mea. Eu aveam poliatrita, dupa parerea mea o boala care putea fi diagnosticata usor", a declarat bolnavul, citat de NewsIn. Starea baiatului s-a degradat rapid.

In urma cu trei ani, Mugurel a aflat ca suferinta sa putea fi alinata cu o proteza la sold. Doar ca, dupa ani intregi de tratamente, organismul lui este atat de slabit incat o interventie de acest fel i-ar putea fi fatala, spun medicii romani. "Am fost la mai multe spitale, dar medicii au spus ca are risc de infectie 80%", a declarat mama acestuia, Aurica Tache. Operatia se poate face doar in strainatate, unde exista aparatura medicala de ultima generatie. Medicii de acolo sunt dispusi sa incerce sa-l ajute, doar ca interventia este costisitoare. Mugurel Tache are nevoie de peste 40 de mii de euro, bani pe care nu-i are.

Calvarul a inceput cand Mugurel avea doar 14 ani, relateaza presa braileana. Se intorcea acasa de la antrenamentul de fotbal si le-a spus parintilor ca il dor oasele si incheieturile. Copilaria lui s-a consumat batand in lung si-n lat spitalele, dar fara rezultat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.