Adjunctul IPJ Constanta, comisar sef Adrian Rapotan, a declarat, miercuri, ca a fost desemnata o echipa formata din lucratori ai structurii de securitate interna pentru a verifica aceste documente, care vor fi decodificate si sortate. El sustine ca documentele sunt din anii ’90 si ca nu pun in pericol siguranta statului sau a persoanelor.

Ropotan a precizat, insa, ca acele documente, printre care se afla si rapoarte de ancheta de crima organizata si alte anchete ale Politiei din anii ’92-‘96, nu aveau ce cauta in posesia unei persoane.

O parte din acte au fost gasite, miercuri, intr-o punga abandonata pe malul canalului Dunare Marea Neagra, printre gunoaie si fier vechi, semn ca cineva le-ar fi aruncat dupa ce ar fi facut curatenie, cel mai probabil, intr-un garaj. Alte acte au fost gasite, tot miercuri, pe malul lacului Siutghiol.

Potrivit lui Ropotan, in total ar fi fost gasite abandonate 50 de astfel de documente. Este posibil ca documentele sa fi fost detinute de un fost politist care a decedat in anul 2005 si care a fost ofiter la SRI si la fosta unitate "Doi si un sfert" si, ulterior, in cadrul politiei constantene.