Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie al judetului Dambovita, cresterea numarului accidentelor rutiere pe DN 7 a determinat amplificarea masurilor de prevenire, fiind elaborate programe de reducere a accidentelor atat la nivel national, cat si la nivel local, transmite corespondentul NewsIn.

In judetul Dambovita, DN 7 tranziteaza localitatile Tartasesti, Slobozia Moara, Lunguletu, Titu, Produlesti, Matasaru, Gaesti, Gura Foii, Crangurile si Valea Mare. Joi, incepand cu ora 10.00, timp de 30 de minute, sute de cetateni din aceste localitati sunt asteptati sa se alature politistilor in actiunea de prevenire a evenimentelor rutiere formand un lant uman, mai precizeaza sursa citata. De asemenea, conducatorii auto care vor tranzita acest sector de drum vor fi opriti in trafic de politistii rutieri si vor primi tricouri inscriptionate cu mesajul "Pentru politia damboviteana viata ta conteaza! Pentru tine…?”, dar si pliante cu recomandari.

De asemenea, politistii ii vor invita pe soferii opriti, dar si pe ceilalti participanti la trafic, sa intre in lantul uman. Prin aceasta actiune, politia damboviteana incearca sa traga un semnal de alarma cu privire la riscurile la care se supun conducatorii auto, care incalca regulile de circulatie.

DN 7 are o lungime de 525 km si tranziteaza opt judete: Ilfov, Dambovita, Arges, Valcea, Sibiu, Alba, Hunedoara si Arad. Acest drum se situeaza pe locul al treilea in topul celor mai periculoase artere din Romania. Potrivit Politiei, in anul 2007, pe cei 525 km care strabat DN 7, s-au produs 254 accidente de circulatie, care au dus la decesul a 116 persoane si ranirea grava a altor 222.