Social 21 August 2008 19:39
Revine canicula! Dupa doua zile de temperaturi aproape normale pentru aceasta perioada, mercurul din termometre urca din nou amenintator si va depasi 35 de grade.
Soarele incinge toata tara, in plus, meteorologii nu au anuntat precipitatii pentru acest sfarsit de saptamana.

In zonele de campie, in Banat si Oltenia, la pranz se atinge din nou pragul de canicula, 35 de grade. Mai racoare o sa fie doar prin nordul Moldovei, unde la amiaza nu vor fi mai mult de 27 de grade.

Temperaturi mari la Cluj, unde vor fi 30 de grade, 31 la Sibiu si la Baia Mare, 33 de grade la Oradea, iar recordul zilei pe tara se va inregistra la Timisoara, 35 de grade Celsius. In sud, la Alexandria si la Giurgiu, vremea calduroasa impinge mercurul la 34 de grade.

Dobrogea, insorita ca de obicei, cu 32 de grade la Tulcea si ceva mai blanda pe litoral, unde marea impiedica aerul sa se infierbanteze prea tare, 30 de grade la Constanta.

Asadar, singurul loc in care mai putem trage sperante de ceva racoare sunt regiunile de munte care se mai scutura de grade datorita ploilor de vara si a vantului.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.