Social 20 August 2008 18:48
Guvernul a aprobat construirea unui nou aeroport in sudul Capitalei si l-a desemnat pe secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, sa supervizeze principalele lucrari de constructie, potrivit unui comunicat transmis de Guvern

„Guvernul a luat aceasta hotarare pentru a veni in intampinarea nevoilor pe care le are Capitala, oras aflat in plina dezvoltare. Acest fapt se manifesta inclusiv prin cresterea considerabila a traficului de pasageri inregistrat pe cele doua aeroporturi deja existente. Guvernul si prim-ministrul considera ca infrastructura trebuie sa tina pasul cu aceste realitati, cu aceste evolutii, pentru a putea facilita tendinta de dezvoltare a Capitalei”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Potrivit comunicatului, programul privind executarea lucrarilor aferente realizarii noului aeroport se va stabili pe baza unui studiu de fezabilitate elaborat de Ministerul Transporturilor si finantat, prin bugetul aceluiasi minister, din fonduri alocate de la bugetul de stat.

De asemenea, amplasarea in teritoriu, delimitarea terenurilor necesare realizarii investitiei precum si aspectele arhitectural-urbanistice ale acesteia vor fi stabilite pe baza documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism elaborate, avizate si aprobate conform legii.

Obiectivul urmarit de Ministerul Transporturilor prin promovarea acestui proiect, avand in vedere cresterea anuala a traficului aeroportuar, este de a asigura un trafic aerian in conditii de maxima siguranta, inclusiv prin crearea in avans a capacitatii necesare din punct de vedere al infrastructurii, in functie de traficul previzionat.

„O alta decizie luata astazi de primul-ministru si membrii Cabinetului se refera la desemnarea secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, sa urmareasca indeaproape stadiului principalelor lucrari de constructie si modernizare a infrastructurii de transport. Saptamanal, domnul secretar de stat, va avea intalniri cu reprezentanti ai Ministerului Mediului, Agriculturii, ai Institutului de Cadastru sa vada care sunt eventualele probleme si sa gaseasca solutii urgente pentru depasirea acestora”, a mai declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.