Social 21 August 2008 18:13
Printre altele, comunicatul de presa informeaza ca primarul Cristian Popescu Piedone a luat "la purificat" scolile, pentru a verifica lucrarile de reparatii, si ca acesta "a ramas stanjenit, de ceea ce-a vazut", greseli de exprimare care, spun profesorii, se intampla cel mult in clasele primare

"Pe langa numeroasele greseli crase de redactare din textul biroului de presa, cum ar fi virgula din pasajul citat, autorii par ca nu cunosc nici sensul cuvintelor. Si este vorba despre cuvinte simple, ca <<a purifica>> sau <<a stanjeni>>! Astfel de greseli se fac, poate, in primii ani de gimnaziu. Mai mult decat atat, nu este posibil sa apara, in scris, cratima din pasajul <<de ceea ce-a vazut>>; acest lucru se intampla la absolventii de patru clase primare, care scriu cum aud, folosind cateva reguli de gramatica pe care nici macar nu si le amintesc foarte bine", a comentat, pentru NewsIn, un profesor de limba romana.

Comunicatul Primariei sectorului 4, redactat dupa ce Cristian Popescu Piedone a inspectat scolile 93, 109, 110 si 189, abunda in greseli de gramatica, semantica si punctuatie, intre care punerea virgulei intre subiect si predicat ("Ultima scoala vizitata de Edilul Sectorului 4, a fost scoala numarul 189") si dezacordurile ("Firma care executa lucrarile nu-si vor primi banii").

  • Iata textul integral trimis presei de edilii sectorului 4, prin intermediul biroului de presa al primariei:

PIEDONE IN ATAC!

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a mers inca de la primele ore ale diminetii prin scolile din sectorul pe care-l conduce. Edilul a luat la purificat 4 scoli si a dat numeroase avertismente si sanctiuni. “Scolile :93, 109,110 si 189 au nevoie de foarte multe reparatii, iar firma care executa lucrarile nu duce la indeplinire planurile de finalizare pentru inceperea noului an scolar, drept pentru care nu-si vor primi banii”, a spus Primarul Cristian Popescu Piedone. Situatia lucrarilor executate in programul de reabilitare infrastructura scolara BEI, lasa mult de dorit. La scola numarul 93, a fost gasit moloz dar si deseuri neridicate de catre constructor si abia s-au demarat lucrarile la sala de sport. In corpul A, s-au demarat lucrarile interioare, dar momentan este sigilat, urmand ca vineri 22.08.2008, o comosie formata din reprezentanii UIP si a Consultantului HILL International sa faca evaluarea lucrarilor executate de catre Antreprenorul General.” La scoala numarul 109 lucrurile stau cat se poate de rau. In corpul scolii nu au fost demarate niciun del de lucrari, nu sunt finalizate lucrarile la acoperis, burlane si ferestre, iar gunoaiele te luau de picioare”, a spus indignat Piedone. Situatie deloc roz si la scola 110 din Bucuresti. Aici scola nu are usile montate, termosistemul exterior nu este finalizat, ferestrele termopan nu sunt montate, instalatiile sanitare sunt neinlocuite, instalatia de incalzire de la etajul II nu este racordata la coloanele verticale. Si ca tacamul sa fie complet, spatiul verde era plin de deseuri aruncate chiar in curte. Doar in corpul C, situatia e un pic mai roz. Aici sunt finalizate lucrarile in proportie de 70 la suta. Ultim ascoal vizitata de Edilul Sectorului 4,a fost scola numarul 189. Scoala cu cele mai grave probleme pana in momentul de fata, tinand cont de faptul ca mai sunt cateva saptamani pana la inceperea noului an scolar. Piedone aramas de-a dreptul stanjenit, de ceea ce-a vazut. Lucrari nefinalizate in proportie de 80 la suta. Sa incepem cu holurile nefinalizate si cu instalatia de 3 curenti slabi nefinalizata si sa continuam cu gresia si linoleum de proasta calitate in grupurile sanitare. De asemenea, ghena ecologica era nerealizata, laboratorul AL nefinalizat, instalatiile de la subsol erau neschimbate, mobilierul ear de proasta calitate,glafurile exterioare neetanse, la fel ca si instalatia hidrofor, care pierde foarte multa apa. De asemenea, camera cornul si laptele nu a fost montata. Iar terenul de sport, curtea interioara si aleile sunt nerefacute. De mentionat este si faptul ca actualele firme care executa lucrari apartin de mandatul fostului primar Inimaroiu. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a mentionat ca incepand cu anul viitor, pe raza sectorului pe care-l administreaza isi vor desfasura activitatea numai firme de prestigiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.