Social 20 August 2008 18:09
Peste 30.000 de elevi, dintre cei aproape 55.000 care nu au promovat sau nu s-au prezentat la bacalaureatul din iunie, vor sustine, joi, proba scrisa de limba si literatura romana, in cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei

Subiectul va fi extras, intr-o sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei, la ora 9.00, dupa care, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati, comisiile de examen vor afla care a fost subiectul ales.

Toate variantele de subiecte au fost publicate, pe 29 februarie, pe site-ul Subiecte2008.edu.ro.

Accesul elevilor in salile de examen se face pe baza actului de identitate, cu cel mult 30 de minute inainte de inceperea probei. Candidatii nu pot intra la examen cu niciun fel de materiale, fie ca sunt scrise sau electronice, care i-ar putea ajuta la examen.

Examenul va continua cu proba scrisa la limba si literatura materna care este programata pe 22 august. Proba scrisa obligatorie a profilului va avea loc pe 25 august, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii va fi sustinuta pe 26 august, iar ultima, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, este programata pentru 27 august.

Pentru a promova bacalaureatul, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba si o medie de minimum 6.

La proba orala de limba si literatura materna, din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, 31 de elevi au obtinut nota maxima ,10, iar alti 173 dintre cei 336 candidatii admisi, au luat note intre 8 si 9,50, a anuntat, astazi, Ministerul Educatiei.

Doi dintre elevii examinati au fost respinsi pentru ca nu au reusit sa ia nota minima, 5, iar alti 29 de candidati dintre cei inscrisi nu s-au prezentat la examen.

Examenele au fost sustinute in limbile maghiara, slovaca, sarba, ucraineana si, respectiv, germana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.