"S-au identificat unele deficiente si ar exista riscul ca unele plati sa nu fie considerate ca fiind efectuate corect. Prin urmare trebuie introduse controale suplimentare, trebuie imbunatatite procedurile de control", a declarat Laszlo Klarik.

El a precizat ca Romania trebuie sa mai primeasca de la UE, in ncadrul Programului SAPARD, 200 de milioane de euro. Pentru aceasta suma verificarile se vor face dupa noile proceduri.
In prima jumatate a lunii iunie a avut loc o misiune de audit a Comisiei Europene.

Misiunea a avut rolul de a face recomandari privind imbunatatirea sistemului de implementare a Programului SAPARD. Recomandarile Comisiei Europene vizeaza in primul rand intarirea sistemului de control legat de autorizarea platilor catre beneficiarii finali ai fondurilor SAPARD. In urma acestei misiuni, la solicitarea Comisiei Europene, autoritatile romane au elaborat un plan de actiuni precis care prevede si completarea procedurile legate de autorizarea platilor cu noi elemente de control menite sa reduca posibilitatea aparitiei riscului de a efectua plati incorecte.

Directorul general al APDRP a mentionat, pentru NewsIn, ca la sfarsitul acestei saptamani, procedura privind acreditarea platilor va fi transmisa la Ministerul Finantelor.