Social 21 August 2008 18:02
Platile pentru proiectele depuse in cadrul Programului SAPARD au fost sistate pana la remedierea unor deficiente constatate la procedurile de control, a declarat astazi pentru NewsIn directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Laszlo Klarik

"S-au identificat unele deficiente si ar exista riscul ca unele plati sa nu fie considerate ca fiind efectuate corect. Prin urmare trebuie introduse controale suplimentare, trebuie imbunatatite procedurile de control", a declarat Laszlo Klarik.

El a precizat ca Romania trebuie sa mai primeasca de la UE, in ncadrul Programului SAPARD, 200 de milioane de euro. Pentru aceasta suma verificarile se vor face dupa noile proceduri.
In prima jumatate a lunii iunie a avut loc o misiune de audit a Comisiei Europene.

Misiunea a avut rolul de a face recomandari privind imbunatatirea sistemului de implementare a Programului SAPARD. Recomandarile Comisiei Europene vizeaza in primul rand intarirea sistemului de control legat de autorizarea platilor catre beneficiarii finali ai fondurilor SAPARD. In urma acestei misiuni, la solicitarea Comisiei Europene, autoritatile romane au elaborat un plan de actiuni precis care prevede si completarea procedurile legate de autorizarea platilor cu noi elemente de control menite sa reduca posibilitatea aparitiei riscului de a efectua plati incorecte.

Directorul general al APDRP a mentionat, pentru NewsIn, ca la sfarsitul acestei saptamani, procedura privind acreditarea platilor va fi transmisa la Ministerul Finantelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.