Social 20 August 2008 17:52
Primaria sectorului 1 va cheltui 250.000 euro, fara TVA, pentru cinci studii privind regenerarea urbana a ansamblurilor de locuinte Chitila, Bucurestii Noi, Damararoaia, Pajura si Aviatiei, licitatia privind realizarea acestora urmand sa aiba loc in septembrie, potrivit NewsIn

Cele cinci studii vor fi acordate unui singur agent economic, care are termen de opt luni pentru a le finaliza. Potrivit sistemului electronic de licitatii publice, vor fi incheiate cel mult patru contracte in 2008, iar restul, in 2009.

Potrivit Primariei sectorului 1, studiile ar fi, insa, deja realizate, ceea ce inseamna ca licitatia va fi organizata, practic, pentru a desemna un castigator deja cunoscut.

"Realizarea studiilor a inceput anul trecut, s-a incheiat anul acesta, iar studiile vor fi puse in practica tot in 2008. Regenerarea urbana se refera, in principal, la coerenta urbanistica, la redecorarea spatiilor publice cu mobilier urban (banci, cosuri de gunoi, cismele, jardiniere, stalpi de iluminat - n.r.), dar si la reabilitarea termica a blocurilor", precizeaza Alexandru Ichim, consilier de imagine al primarului sectorului 1.

Potrivit conditiilor de licitatie, mentionate pe sistemul electronic de licitatii publice, contractele vor avea ca obiect auditul celor cinci mari ansambluri de locuinte, elaborarea strategiilor de dezvoltare, cu consultarea actorilor implicati, si instruirea personalului primariei implicat in aplicarea strategiei de dezvoltare.

Aceeasi sursa precizeaza ca studiile vor cuprinde analiza factorilor urbanistici, sociali, economici, culturali si de mediu din zonele mentionate si va oferi solutii de regenerare si dezvoltare. Ceea ce ar insemna ca studiile nu sunt inca realizate, in ciuda explicatiilor date de reprezentantii primariei, iar licitatia din septembrie are rolul de a alege firma care se le execute.

Tot pe sistemul electronic de licitatii publice se precizeaza ca firmele care vor participa la licitatie trebuie sa aiba o cifra de afaceri de peste 750.000 euro si vor depune o garantie de 15.754,50 lei. Dupa licitatie, firma castigatoare va depune o garantie de buna executie de 5% din valoarea fiecarui contract.

Criteriile pentru desemnarea firmei castigatoare vor fi pretul, cu o pondere de (51 %), caracteristici tehnice (30 %), experienta profesionala (10 %) si durata executiei studiului (9%). Termenul de depunere a ofertelor este 26 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.