Social 20 August 2008 15:41
Antioxidantii din cacao pot reduce riscul de congestii cerebrale la persoanele in varsta, potrivit unui studiu recent, publicat in presa medicala internationala, preluat de NewsIn

Cercetatorii sunt de parere ca antioxidantii hidrosolubili care se gasesc in cacaoa naturala pot creste circulatia sanguina in creier, imbunatatirile circulatiei pe termen lung putand avea efecte asupra comportamentului cognitiv, prevenind astfel afectiuni ale creierului, precum congestiile cerebrale sau dementa.

Cercetarea stiintifica facuta de Universitatea Harvard, in randul adultilor cu varste cuprinse intre 59 si 83 de ani, a aratat ca persoanele care consumau in mod regulat cacao au inregistrat o crestere de opt la suta a circulatiei sangelui, dupa o saptamana, si de zece la suta, dupa doua saptamani.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca prin mentinerea unei circulatii crescute inspre creier, s-ar putea incetini declinul cognitiv, care precede congestiile cerebrale. Circulatia incetinita a sangelui in creier poate provoca daune structurale sau dementa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.