Social 20 August 2008 13:10
27 de persoane si-au pierdut viata iar alte 759 au fost ranite, in 766 de accidente produse in primele sapte luni in Capitala, potrivit unui comunicat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti

Potrivit Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, traversarea neregulamentara este principala cauza generatoare de tragedii pe arterele din Capitala.

In acest sens, spun politistii, a fost demarata, la 11 iulie, campania "Nu-ti arunca viata in strada", actiune ce a vizat constientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci cand traverseaza neregulamentar. Au fost distribuiti fluturasi de informare, atat prin factorii postali, cat si cu ajutorul agentilor de circulatie si politistilor de proximitate.

Cu toate acestea, in perioada 11 iulie - 18 august, s-au produs in Bucuresti din aceasta cauza 101 accidente, soldate cu 5 morti, 21 de raniti grav si 79 de raniti usor.

Statistica politistilor mai arata ca, de la inceputul anului, 5.100 de pietoni care au traversat prin locuri nepermise sau la culoarea rosie a semaforului electric au fost sanctionati contraventional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.