Social 20 August 2008 10:35
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ieri ca la inceputul sesiunii parlamentare se va constitui o comisie de ancheta a modului in care ICR cheltuieste banii publici, demers justificat de faptul ca bugetul acestei institutii este votat de Parlament, informeaza NewsIn.

"Va fi o comisie de ancheta, Biroul Permanent a fost de acord, cand vom incepe sesiunea va fi un un proiect de hotarare la care sa participe comisia de cultura si cea pentru politica externa", a afirmat presedintele Senatului, care a subliniat ca se doreste aflarea unor amanunte privind cheltuirea bugetului Institutului Cultural Roman, buget aprobat de Parlament. "E dreptul nostru. In ceea ce priveste reprezentarea picturii romanesti in strainatate, calitatea nu este problema mea, sunt destule institutii in Romania care se pot pronunta", a mai adaugat Vacaroiu.

Nicolae Vacaroiu a solicitat, pe 4 august, Comisiei de cultura a Senatului sa demareze o ancheta privind activitatea ICR, din cauza expozitiei organizate la New York de Institut. De asemenea, PRM a solicitat declansarea unei noi anchete a Curtii de Conturi cu privire la cheltuirea banilor publici de catre Institutul Cultural Roman.

Presedintele ICR, Horia Roman Patapievici, numit de catre presedintie, a raspuns acuzatiilor aduse. "Subliniem, in acelasi timp, ca nu avem nici o obiectie in fata unei eventuale anchete, parlamentare sau de orice alt fel. Ceea ce ne revolta e confectionarea in stilul unor vremuri apuse de asa-zise 'motivatii legale', cu scopul precis de a da consistenta institutionala unor penibile acuzatii nascute din ura si resentiment", a precizat el.

In urma cu cateva saptamani, "Cotidianul" relata ca expozitia de street-art "Freedom for Lazy People", vernisata de Institutul Cultural Roman (ICR) din New York, pe 18 iunie, si deschisa pana pe 15 august la Galeria Romana de pe Third Avenue, a starnit o serie de reactii negative.

Scandalul poneiului cu zvastica pe crupa sau 'cum sa ii explici unui iepure mort pictura'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.