Social 19 August 2008 03:26
Spitalul de Urgente Slatina, unul de la care ar trebui sa avem pretentii, dat fiind faptul ca este singurul spital de urgenta din judet, se afla intr-o stare deplorabila
Pe langa mizeria si gandacii care misuna pretutindeni, medicii sunt nevoiti sa foloseasca clesti de santier in operatii. Mai mult, sistemul de sterilizare al apei nu functioneaza de un an si jumatate, iar toti medicii chirurgi se inghesuie la doua chiuvete, unde au fost montate filtre. Insa nici acestea nu functioneaza intotdeauna.

Din cauza saraciei, clestii cu care muncitorii taie sarma pe santier au ajuns instrument medical in Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina. In aceste conditii, medicii isi risca profesia la fiecare interventie, iar bolnavii - viata. Mai mult, cadrele medicale sustin ca sunt zile in care apa cu care se spala inainte de operatii nu e curata. Cat despre pacienti, cand ies din sala de operatie dau nas in nas cu gandacii si se odihnesc pe cearsafuri nespalate cu saptamanile. "O sa va arat un cleste cu care taiem noi anumite tije, este clestele ala cu care se taie pe santier sarma sau fierul beton! Il cumparam de la magazinele din oras, pentru ca nu avem cu ce opera (..) Vreau sa atrag atentia Ministerului Sanatatii ca suntem in culpa medicala! Riscam foarte mult folosind aceste instrumente neomologate la operatiile pe bolnavi", a declarat Paul Iancu, chirurg ortoped, citat de Realitatea TV. Declaratia chirurgului este confirmata si de alti cinci colegi, care au refuzat sa fie filmati, de teama sa nu fie dati afara. Au marturisit si alte grozavii: sistemul de sterilizare al apei nu functioneaza de un an si jumatate, iar toti medicii chirurgi se inghesuie la doua chiuvete, unde au fost montate filtre. Nici acestea, insa, nu functioneaza tot timpul. "Uneori stam la coada ca sa ne spalam. Mai trist e ca nici astea nu functioneaza corect! E un lucru foarte grav, pui viata bolnavilor in pericol. Intri in operatie, se rupe manusa, nu mai esti steril!", a mai precizat dr. Paul Iancu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.