Nasterea lui David Cornea, in urma cu cateva luni, a readus speranta in satucul Alcaine, iar primarul de aici vrea sa transforme localitatea in statiune turistica. Cei doi parinti ai baietelului, Irina si Mihai Cornea, sunt originari din Focsani si au venit in Spania in urma cu opt ani.

La inceput a fost dificil sa-si gaseasca de lucru, au muncit la camp, dar numai in timpul campaniilor agricole. Pana intr-o buna zi, cand lui Mihai i s-a oferit sansa sa lucreze in constructii, la renovarea unei case din satul Alcaine, unde la acea data locuiau in jur de 70 de suflete.

Romanul si-a facut treaba, iar proprietarul a fost multumit. Astfel, l-a recomandat si altora. Asa s-au inmultit comenzile si Mihai si-a facut propria firma de constructii. A inceput sa lucreze pentru tot satul. De documentele firmei si de contracte se ocupa sotia lui, Irina, care face si contabilitatea primara. Mihai si echipa de muncitori, toti romani din satele invecinate, se ocupa de lucrari.

Au renovat majoritatea caselor din localitate si au construit multe altele, inclusiv doua piscine pentru turisti, care au schimbat aspectul asezarii dintre munti. L-a ajutat, in primul rand, primaria satului, de la care a primit lucrari importante. Edilii din Alcaine s-au gandit ca ar fi bine sa faca ceva pentru iubitorii muntelui, construind si un hotel special.

Dupa ridicarea hotelului, alaturi de primarie, firma lui Mihai Cornea a construit deasupra acestuia un muzeu dedicat florei si faunei specifice zonei.