CFR Calatori anunta ca, din cauza unor incendii externe caii ferate, de luni, la ora 14,44, circulatia pe calea ferata a fost intrerupta intre statiile Ploiesti Est si Ploiesti Sud. Din cauza acestui incident, trenurile 651, 652 si 5024, aflate in circulatie, vor suferi intarzieri pana la stingerea incendiilor de catre pompierii militari.

Inainte de efectuarea calatoriei, pasagerii sunt rugati sa solicite la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara informatii privind rutele si orariile trenurilor. Informatii legate de orarii, tarife, circulatia trenurilor, oferte, etc., sunt disponibile si la telefon 9521

In Prahova, au fost 40 de incendii de vegetatie uscata, acestea afectand aproximativ 75 de hectare de miriste, liziere sau traverse de cale ferata. "In ultimele 72 de ore, subunitatile operative ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Prahova au intervenit pentru gestionarea a 59 situatii de urgenta, dintre care 42, adica 71% din interventii, s-au produs la incendii de vegetatie uscata. O situatie deosebita s-a inregistrat duminica, in satul Inotesti, unde pompierii au stins un incendiu de vegetatie uscata in care au ars si 20 de traverse de cale ferata dezafectate. Hectare intregi de vegetatie uscata au ars insa si la Bucov, Mizil, Aricestii Rahtivani, Baicoi sau Urlati," a precizat luni purtatorul de cuvant al institutiei, lt. Bogdan Iliescu.

Au ars in total in jur de 350 de hectare si peste sapte mii mp de miriste si vegetatie uscata. La Dudestii Noi au ars si doi pomi ornamentali, la Jebel au ars partial, 25 de traverse de cale ferata, iar in incendiul de la tabara de copii din Cheveresu Mare, la casutele din lemn au ars aproximativ 2 ha de vegetatie uscata si cinci casute din lemn. Sursa probabila de aprindere a incendiului a fost flacara, imprejurare determinanta- focul deschis in spatii deschise”, a transmis luni corespondentului NewsIn, subofiterul tehnic principal, Paulina Eliza Grebla.

Recent, Garda de Mediu Timis a anuntat ca va verifica daca primarii din judet identifica proprietarii terenurilor incendiate, pentru a-i trage la raspundere. Inspectorii ii pot amenda pe acestia cu 1.000 pana la 2.000 de lei.