„In localitatea Cioroiu Nou am facut niste descoperiri foarte importante. Suntem aproape siguri ca am descoperit capitala Daciei Malvensis, cautata de sute de ani de arheologi. Daca se adevereste acest lucru, judetul Dolj va beneficia de unul din cele mai importante vestigii din tara. Asteptam o ultima confirmare ca este vorba despre Malva. Expertii nostri si specialisti de la Universitatea din Craiova analizeaza o inscriptie pe care am gasit-o. Este prima data cand avem o inscriptie care contine numele acestei localitati. In jur de 1 septembrie vom avea un raspuns “, a declarat Mihai Fifor.

Acesta a mai precizat ca, daca descoperirile vor fi confirmate, castrul va fi amenajat dupa modelul unui parc nemtesc. „Imediat dupa ce vom avea certitudinea originii descoperirilor, vom demara un proiect ambitios. Vrem sa reconstruim castrul, dupa modelul unui parc tematic din Germania, unde vizitatorii pot trai crampeie din civilizatia romana“, a mai spus Fifor.

De mentionat ca la situl din localitatea doljeana Cioroiu Nou arheologii au descoperit elemente de fortificatie militara, un templu, o necropola, terme si cladiri administrative si militare cu incalzire prin podea, numite hypocaust, statui, monede, piese metalice de fier si bronz, arme, inscriptii si un inventar de ceramica, inclusiv terra sigillata.