Social 19 August 2008 14:35
Lucarile de reabilitare, consolidare si igienizare a unitatilor scolare vasluiene se realizeaza pe datorie, in mai mult de jumatate dintre comune, din cauza ca primariile locale au depasit bugetul alocat, transmite corespodnentul NewsIn.
Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, a indemnat primarii care au ramas fara fonduri sa apeleze la firme care accepta sa lucreze pe datorie, pentru a efectua lucrari de igienizare in scoli.

“Mai bine de jumatate dintre cele 81 de primarii de la nivelul judetului, care au in administrare peste 400 de unitati scolare, au ramas fara bani. Primarii care mai cunosc patroni ce detin depozite de materiale de constructii sau firme de amenajari interioare sa apeleze la ei, pentru a lua ce au nevoie in vederea igienizarii. Alta solutie nu este, fiecare trebuie sa se descurce, pana la o noua rectificare. Chiar daca lucrarile nu vor fi de calitate, se impune totusi, o minima igienizare”,
a declarat presedintele CJ Vasile Mihalachi.

La sfarsitul anului scolar 2007-2008, aproximativ 300 de scoli vasluiene din mediul rural, nu au primit autorizatie sanitara, iar 89 nici nu au solicitat autorizatii sanitare de functionare. Potrivit reprezentantilor Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vaslui, cele mai mari deficiente constatate au fost spatiul insuficient in salile de clasa, instalatii electrice, de apa sau de incalzire improvizate, mobilier invechit si grupuri sanitare improprii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.