Social 19 August 2008 12:44
Pompierii din judetele Prahova si Timis au intervenit la acest sfarsit de saptamana la 60 de incendii de vegetatie, suprafata distrusa de foc in cele doua judete fiind de peste 400 de ha, relateaza NewsIn.
In Prahova, au fost 40 de incendii de vegetatie uscata, acestea afectand aproximativ 75 de hectare de miriste, liziere sau traverse de cale ferata. "In ultimele 72 de ore, subunitatile operative ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Prahova au intervenit pentru gestionarea a 59 situatii de urgenta, dintre care 42, adica 71% din interventii, s-au produs la incendii de vegetatie uscata. O situatie deosebita s-a inregistrat duminica, in satul Inotesti, unde pompierii au stins un incendiu de vegetatie uscata in care au ars si 20 de traverse de cale ferata dezafectate. Hectare intregi de vegetatie uscata au ars insa si la Bucov, Mizil, Aricestii Rahtivani, Baicoi sau Urlati," a precizat luni purtatorul de cuvant al institutiei, lt. Bogdan Iliescu.

Pompierii timiseni au intervenit si ei in ultimele doua zile pentru stingerea a peste 20 de incendii de miriste si vegetatie uscata, in urma carora a ars vegetatia de pe aproape 350 de hectare. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat a fost solicitat in cazul a 22 de incendii izbucnite pe raza judetului Timis, de vineri pana luni dimineata. Potrivit purtatorului de cuvant al ISUB, incendiile au izbucnit in Timisoara, comunele Parta, Peciu Nou, Stiuca, Jamu Mare, Gataia, Dudestii Noi, Jebel, Racovita, Boldur, Banloc, Padureni, Becicherecu Mic, Lugojel si in localitatile Sannicolau Mare, Buzias si Lugoj.

"Au ars in total in jur de 350 de hectare si peste sapte mii mp de miriste si vegetatie uscata. La Dudestii Noi au ars si doi pomi ornamentali, la Jebel au ars partial, 25 de traverse de cale ferata, iar in incendiul de la tabara de copii din Cheveresu Mare, la casutele din lemn au ars aproximativ 2 ha de vegetatie uscata si cinci casute din lemn. Sursa probabila de aprindere a incendiului a fost flacara, imprejurare determinanta- focul deschis in spatii deschise", a transmis luni corespondentului NewsIn, subofiterul tehnic principal, Paulina Eliza Grebla.

Recent, Garda de Mediu Timis a anuntat ca va verifica daca primarii din judet identifica proprietarii terenurilor incendiate, pentru a-i trage la raspundere. Inspectorii ii pot amenda pe acestia cu 1.000 pana la 2.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.