Social 18 August 2008 01:49
Peste 400 de casatorii au fost oficiate, sambata si duminica, doar in Capitala. Si in restul tarii tinerii au luat cu asalt oficiile starii civile.
Postul Sfintei Marii i-a tinut departe pe tinerii care au vrut sa isi uneasca destinele. Prima zi de dupa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului a umplut oficiile de stare civila, functionarii fiind nevoiti sa lucreze chiar si 12 ore.

La Iasi, de exemplu, casatoriile s-au facut pe banda rulanta. Multi tineri care lucreaza in strainatate au venit acasa special pentru a se casatori.

O cununie la fiecare patru minute

Un numar de 103 cupluri s-au casatorit sambata la Iasi, spre disperarea ofiterilor de la Starea Civila, care spun ca au avut cea mai grea zi din an. Practic, la fiecare patru minute, doi tineri au spus sambata "DA".
Gabriela si Alexandru Hartan au venit din Italia pentru a se casatori la Iasi. "Am facut facultatea in Iasi si suntem impreuna de trei ani", ne-a povestit pe scurt mirele.

Spre deosebire de alti romani care castiga abia cat sa se intretina in strainatate, cei doi au fost norocosi. "Eu lucrez ca administrator la un camping unde, pe langa salariu, mi s-a oferit si o locuinta de serviciu. Alex este informatician la o firma din Roma", ne-a spus Gabriela.

"Am fost nevoiti sa respingem toate cererile formulate saptamana trecuta pentru ziua de sambata. Ne-am mirat de numarul solicitarilor, dar, rasfoind printre dosare, am constatat ca mai bine de jumatate din cupluri lucreaza in strainatate", ne-a declarat Renata Marin, seful Starii Civile din Iasi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.