Social 18 August 2008 00:53
Organul sexual al lui Ion Jiga, pacientul care s-a ales cu penisul sectionat in urma unei interventii chirurgicale, ar fi putut fi refacut daca bucatile taiate ar fi fost conservate adecvat de catre personalul medical, isi motiveaza instanta obligatia Spitalului Panduri de a raspunde in acest caz.
"Daca bucatile de penis erau conservate corespunzator, era posibila posibila reconstructia peniana la spitalul Floreasca, de catre doctorul Lascar, insa, intrucat piesele anatomice respective au fost aduse "murate", adica puse direct in gheata, desigur ca a fost compromisa total aceasta interventie reparatorie", explica magistratii Tribunalului Bucuresti decizia de a obliga Spitalul Panduri sa plateasca in solidar cu doctorul Naum Ciomu despagubiri in valoare de 500.000 de euro.

Magistratii considera ca vina apartine si personalului medical. "Este de inteles ca inculpatul, fiind in stare de soc, chiar bun profesionist, nu si-a dat seama in acel moment de greseala, dar ceilalti colegi din spital nu au facut niciun gest pentru a interveni constructiv in derularea evenimentelor".

In consecinta, judecatorii arata ca "unitatile sanitare, vazandu-se obligate la plata, inclusiv pentru consecintele care se puteau evita prin gesturi de intr-ajutorare colegiala, vor manifesta mai multa atentie in selectarea si educarea propriului personal medical".

Tribunalul Bucuresti a decis sa majoreze cuantumul despagubirior de la 125.000 de euro (n.r. suma stabilita de Judecatoria Sectorului 5) la 500.000 de euro din cauza faptului ca sotia lui Ion Jiga a decis sa divorteze. "In aceste conditii este cert ca valoarea prejudiciului moral a crescut in mod considerabil, partea vatamata vazandu-se in situatia de a avea familia destramata", fara sanse de refacere a vietii de cuplu, mai arata magistratii Tribunalului Bucuresti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.