Intr-o sedinta care a avut loc astazi, la Prefectura, Inspectoratul Judetean de Politie a fost indemnat de catre prefect sa demareze anchete la Nuseni si Matei, cu motivatia ca in ambele comune lucrarile de reabilitare a scolilor bat pasul pe loc.

Inspectorul scolar general Mihai Muresan, de la Inspectoratul Scolar Judetean, spune ca lucrarile au fost contractate de o firma din Beclean, care a anuntat ulterior ca are probleme financiare. Aceeasi societate a lucrat si in comuna Uriu, insa primarul a gasit o alta firma care va prelua reabilita scoala pana la data de 15 septembrie. Nu acelasi lucru au facut insa primarii din Nuseni si Matei, care inca nu se ocupa de problema scolilor.

Prefectul a cerut anchetarea celor doi, motivand ca nu e prima oara cand gaseste nereguli in cele doua comune. Szilagyi Ioan le-a cerut politistilor ca in urma anchetei sa se descopere cati bani au primit edilii pentru reabilitarea scolilor si ce au facut cu ei.

Primarulu din comuna Budesti, Vasile Codrea, a demolat sobele de teracota din cladirea scolii, fara ca imobilul sa aiba centrala termica. In apararea sa, Codrea sustine ca daca nu ar fi facut acest lucru, apa s-ar fi scurs prin hornuri si ar fi distrus lucrarile. Codrea a declarat ca nu se teme de ancheta politiei pentru ca nu a facut nimic ilegal. Mai mult, el spune ca ar fi montat oricum centrala termica la scoala, chiar daca nu ar mai fi primit bani de la bugetul de stat, folosindu-se de bugetul local.

In prezent, in judet, sunt 87 de santiere deschise in tot atatea scoli, iar cu exceptia lucrarilor de la Vita, Malin, Uriu si Matei, toate sunt in grafic.