Social 16 August 2008 12:49
Peste 20 de studenti din Polonia au ajuns la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, dupa ce autocarul cu care se intorceau acasa a fost implicat intr-un grav accident de circulatie pe raza comunei aradene Barzava, transmite corespondentul NewsIn.
Primele concluzii ale anchetei demarate de politisti arata faptul ca soferul autocarului este principalul vinovat de producerea accidentului. „Soferul a pierdut controlul volanului pe fondul neadaptarii vitezei si astfel s-a rasturnat in sant“, a declarat inspector principal Constantin Crainic, din cadrul Biroului Politiei Rutiere Arad. Intr-o curba, soferul a pierdut controlul volanului, autocarul s-a rasturnat, iar in picaj, vehiculul a rupt un stalp, dar si gardul unei locuinte din Barzava. Traficul prin localitatea Barzava a fost oprit mai bine de doua ore din cauza accidentului.

Victimele au fost transportate la spital cu 19 ambulante atat din cadrul SMURD, cat si din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta dupa ce un echipaj al Serviciului de Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de urgenta a intervenit pentru scoaterea lor dintre fiarele contorsionate.

Medicii din cadrul Unitatii de Primire Urgenta sustin ca toti ranitii sunt stabili din punct de vedere hemodinamic doar unul dintre ei avand nevoie de interventie chirurgicala. „Au ajuns la noi 19 raniti, cu multiple traumatisme cranio-cerebrale, ale membrelor inferioare si superioare. O singura victima a avut nevoie de interventie chirurgicala“, a declarat dr. Monica Puticiu, seful Unitatii de Primiri Urgente Arad.
Studentii polonezi se intorceau acasa din localitatea Albena-Bulgaria unde au participat la o scoala de vara. Cei care nu au fost raniti si-au petrecut noaptea intr-un hotel din Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.