Romii au incins chefuri chiar langa gardul manastirii, iar gratarele au sfarait pana spre dimineata. Oamenii au golit zeci de sticle de bautura si nu s-au sfiit sa asculte manele, in timp ce in curtea lacasului se aflau mii de credinciosi veniti din toata tara, care se culcasera in corturi sau pe paturi.

Pelerinajul la manastire a inceput inca de joi dupa-amiaza si toata lumea a asteptat momentul in care preotii au scos in curte moastele Sfintei Filofteia, procesiune care va fi reluata si vineri. In fiecare an, dupa ce racla cu moastele este scosa din paraclis, se formeaza cozi imense, fiecare credincios incercand sa o atinga pentru sanatatea lor si a familiilor. Se spune ca Sfanta Mucenita Filofteia ii apara de boli si de alte rele.

Pe langa hramul Manastirii Curtea de Arges - Adormirea Maicii Domnului - , la Curtea de Arges se mai sarbatoresc si zilele orasului, manifestari care au atras alte mii de turisti. Autoritatile au format un dispozitiv de ordine din 70 de politisti si 25 de jandarmi, iar in caz de necesitate se va apela la detasamentul de interventie rapida din Pitesti.