Social 16 August 2008 11:20
Sute de persoane au asistat astazi pe faleza Cazinoului din Constanta, la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei, printre invitati numarandu-se si presedintele Traian Basescu, ministrul apararii, Teodor Melescanu, ministrul justitiei, Catalin Predoiu, transmite NewsIn.

De asemenea, la festivitate sunt prezenti seful Statului Major General, Gheorghe Marin, seful Statului Major al Fortelor Navale, Dorin Danila, oficiali locali, cadre militare, demnitari, reprezentanti ai partidelor politice.
Manifestarile au debutat cu prezentarea onorului, pentru persoanele oficiale invitate, de catre o garda de onoare, acest moment fiind urmat de ridicarea pavilionului la catargul de la Comandamentul Flotei.
Traian Basescu a tinut un discurs cu ocazia festivitatilor de Ziua Marinei.

"Sarbatoarea Marinei este o zi foarte importanta pentru toti romanii, iar fortele navale romane contribuie la securitatea spatiului Marii Negre. Avem mandria de a ne considera ultimul bastion al apararii Europei si avem un rol foarte imporant pentru NATO. Avem o Dunare care reprezinta o importanta artera de transport pentru intreaga Europa. Trebuie sa fim mandrii de aceasta zi"
, a declarat presedintele Traian Basescu.
In incheiere, Basesu i-a felicitat pe toti marinarii, numindu-i "bravi oameni ai marii", informeaza Realitatea.

Dupa discursurile sefului statului si al seful Statului Major al Fortelor Navale, a urmat o slujba tinuta de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Programul manifestarilor de Ziua Marinei mai cuprinde la Constanta demonstratii ale scafandrilor militari, un spectacol aviatic, jocuri marinaresti, iar la lasarea serii vor fi organizate focuri de artificii si concerte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.