Social 15 August 2008 17:41
Intre 21 si 24 august, la Sighisoara se desfasoara cea de-a VIII-a editie a Festivalului "ProEtnica", eveniment care este dedicat celor 21 de comunitati etnice din tara noastra cum ar fi armenii, macedonenii, romii, rutenii, sarbii, tatarii si rusii lipoveni.
Deschiderea oficiala va avea loc pe 21 august, la ora 18.00, pe scena principala din Piata Cetatii. Festivalul "ProEtnica" de la Sighisoara reuneste in acest an 832 de participanti din partea tuturor comunitatilor etnice din Romania.

Programul festivalului este foarte variat, de la seminarii si simpozioane pe tema multiculturalismului la piese de teatru si film, de la parada porturilor nationale la concerte de jazz si muzica folclorica, cum este cel sustinut de Harry Tavitian si Formatia Orient Express pe 21 august.


De asemenea, cetatea Sighisoarei se va transforma "intr-un targ al breslelor", unde mestesugarii din randurile comunitatilor etnoculturale vor oferi vizitatorilor produse traditionale. Noutatea editiei din acest an este ca fiecare seara a festivalului se va incheia cu un bal interetnic, idee care a devenit realitate datorita participantilor la seminarul de evaluare care au sugerat nevoia unei cresteri a interactiunii intre etnii.

In acest an, Festivalul "ProEtnica" are loc in contextul declararii anului 2008 drept "An al Dialogului Intercultural". In acest sens, "ProEtnica" este partener al proiectului european MELT (Migration in Europe and Local Traditions), in care mai sunt implicati parteneri din 5 tari europene.

Centrul Educational Interetnic pentru Tineret organizeaza de opt ani, la Sighisoara, Festivalul InterEtnic "ProEtnica". In cele sapte editii care au trecut, si-au adus contributia peste 5.000 de reprezentanti ai comunitatilor etnice din Romania, avand peste 150.000 de vizitatori.

FOTO: afis original al Festivalului "ProEtnica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.