Social 15 August 2008 17:02
Inspectorii pentru Protectia Consumatorilor au descoperit sali de aerobic si fitness cu pereti murdari, instalatii de iluminat defecte, mochete rupte, sterilizatoare deteriorate dar si greutati ruginite, in urma unui control, relateaza NewsIn

Alte nereguli constatate de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sunt lipsa certificatelor care atesta securitatea aparaturii pentru intretinere corporala si lipsa unui instructor sau antrenor care sa supravegheze permanent consumatorii si aparatele la care acestia lucreaza.

De asemenea, inspectorii au gasit solutii antiseptice cu termenul de valabilitate expirat, suplimente nutritive si produse pentru intretinere corporala fara etichete, traduse in limba romana.

Pentru abaterile constatate, inspectorii ANPC au aplicat 135 avertismente si 139 amenzi contraventionale, in valoare totala de 312.500 lei. Totodata, s-a oprit temporar activiatea a 65 de operatori economici, pana la remedierea deficientelor.

ANPC recomanda consumatorilor ca, in momentul in care apeleaza la serviciile salilor de gimnastica, aerobica, fitness, bodybuilding, culturism, masaj si tratamente corporale, sa verifice mai intai daca lista tarifelor este completa si detaliata, daca sunt precizate tarifele pe sedinta sau abonament. Numarul si durata sedintelor ce sunt incluse inabonament trebuie de asemenea verificate.

In cazul in care se constata ca in astfel de unitati nu se respecta unele conditii de igiena, clientii se pot adresa Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.