Social 15 August 2008 16:50
In cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a fost infiintat Serviciul Schengen si Protectia Datelor, mai multe servicii au fost transformate in directii, iar inspectorul general va avea patru adjuncti in noua organigrama a institutiei, prezentata, joi, de chestorul Gheorghe Popa.
Astfel, reforma din cadrul IGPR, aprobata si functionala de la 1 august, se axeaza pe dezvoltarea anumitor servicii, care au cunoscut o evolutie deosebita in ultimul timp.

"Reorganizarea Politiei Romane este unul dintre obiectivele promise la inceputul mandatului si modificarile s-au facut in urma unor studii si analize", a declarat Gheorghe Popa.

In acest sens, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice s-a transformat in directie, la fel ca si Serviciul de Trafic de Persoane, care va functiona sub denumirea de Directia de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor.

In noua organigrama a IGPR, au fost integrate ca structuri distincte Serviciul Schengen si Protectia Datelor Personale, serviciu creat special pentru pregatirea intregului personal al Politiei Romane in vederea aderarii Romaniei la spatiul comunitar.

O alta noutate este reprezentata de Biroul de Inspectia Muncii si Protectia Mediului, ce functioneaza in cadrul Directiei Management Logistic. Le fel, reforma din cadrul IGPR cuprinde si infiintarea Centrului Operational care va gestiona evenimentele de amploare in domeniul ordinii si sigurantei publice, in cazul situatiilor de urgenta civila(inundatii, cutremure, explozii), a activitatii unitatilor de politie in situatiile de alerta terorista, precum si evenimente rutiere grave.

Tot in cadrul Directiei de Management Operational a fost infiintat Serviciul Standarde si Proceduri, care coordoneaza celelelalte structuri in elaborarea standardelor operationale si a procedurilor de lucru. Serviciul de Management al Datelor si Informatiilor, structura nou infiintata in cadrul Directiei Management si Analiza a Informatiilor, va avea rolul de a pregati politistii pentru a face fata noilor provocari ale societatii informationale si de a sintetiza volumul mare de date si informatii operative, care trebuie sa ajunga la politist intr-o forma cat mai cuprinzatoare, au spus reprezentantii Politiei.

De asemenea, Directia Cercetari Penale a fost dizolvata, cadrele fiind integrate in structurile operative, astfel ca, in momentul de fata, ofiterii de judiciar lucreaza impreuna cu cei de la cercetari penale.

Totodata, seful IGPR va fi secondat de patru adjuncti: Petre Toba, directorul Directiei Generale a Politiei de Siguranta Publica, Gheorghe Dragomiroiu, seful Directiei generale de Investigare a Criminalitatii, Gheorghi Plai, seful Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Aurel Jenica, care conduce Directia Generala a Politiei Administrative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.