Social 15 August 2008 13:30
In perioada 27 - 31 august, ICR si trupa de teatru Ilotopie propun calatorilor bucuresteni o noua forma de transport public, "iesita din comun", in cadrul careia actorii francezi vor transforma interiorul a trei autobuze in spatii suprareale si vor interactiona cu calatorii-spectatori.

Trei autobuze fantastice, intitulate "Arboribus", "High-Life-Buz" si "Bizarbuz", se vor plimba prin Bucuresti timp de cinci zile, in perioada 27-31 august, transportand vise, utopii si calatori, in cadrul unui proiect cultural realizat de trupa de teatru Ilotopie in colaborare cu Institutul Cultural Roman, informeaza site-ul ICR.

Autobuzele, transformate in adevarate teatre de strada, vor circula normal, pe liniile RATB, cu opriri in statii, iar liniile pe care le vor parcurge vor fi centrale.

Proiectul "Transport iesit din comun" isi propune "sa dea o cu totul alta dimensiune calatoriei obisnuite cu autobuzul, transformand un moment de rutina din viata bucurestenilor, intr-un excurs fantastic, de delectare artistica", potrivit site-ului ICR.

In interiorul suprareal al celor trei autobuze, actorii trupei franceze Ilotopie, impreuna cu tineri actori romani, vor deveni personaje, vor interactiona cu calatorii-spectactori, ii vor initia si ii vor conduce prin povestea instalata in autobuz. "Dorim sa oferim bucurestenilor experienta acestor indraznete utopii urbane, prin care traficul din oras se va intersecta, fie si pentru cateva zile, cu visul si povestea", au declarat initiatorii proiectului, potrivit NewsIn.

De asemenea organizatorii ii roaga pe calatori "sa nu taxeze biletul la urcarea in autobuz, sa nu se indoiasca de visele lor si mai ales sa se tina bine de barele de sustinere pentru a nu aluneca …in alte lumi".

Formata in anii '80 in Camargue, intre spatii salbatice si zone industriale, trupa Ilotopie este o companie specializata in actiuni de "dezordine artistica" menite sa revalorizeze spatiul public.

Compania Ilotopie – una dintre cele mai importante trupe de teatru stradal ale momentului – reuneste, in jurul Centrului Citron Jaune pe care l-a infiintat in sudul Frantei, creatori, actori, sculptori, dansatori, muzicieni, inventatori, scenografi si cercetatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.