Furtul a fost sesizat la Politie de catre paznicul primariei, Ion Spanu, care sustine ca nu are nicio vina, deoarece programul sau de lucru incepe la orele 23.00 si se incheie la ora 5.00. 'Cam pe la 22.50 am venit, ca de obicei, la primarie, ca programul meu incepe la 23.00. Usa de la intrare in primarie era incuiata, dar am vazut geamul deschis. Cand am urcat la etaj am vazut casieria sparta si casa de bani lipsa. Cum au luat-o nu stiu, ca era model vechi si cantarea peste 200 de kilograme. Cred ca au fost trei - patru insi si au scos-o tot pe geam', a afirmat paznicul primariei.

Politia a trimis la fata locului efective sporite si a inceput cercetarile. Politistii au facut masuratori, au scotocit zona, au luat amprente si declaratii de la salariatii primariei si au adus in zona un caine dresat pentru astfel de infractiuni. Comisarul sef Liviu Negrea, de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Mehedinti, a declarat ca au fost alertate si posturile de politie din judetele invecinate pentru a ajuta la prinderea hotilor.

Cazul de la primaria Cazanesti este al doilea de acest gen produs in judetul Mehedinti in ultimii ani, dupa ce in urma cu aproximativ doi ani si primaria Prunisor a fost jefuita in acelasi mod. Autorii acelui furt, de aproape 150 de milioane de lei vechi, nu au fost depistati pana acum. Politia a gasit atunci casa de bani abandonata intr-o padure.