Social 14 August 2008 11:33
Maestrul cicolatei din Romania, Silvian Miron, a lansat in Constanta un proiect de suflet care imbina dragostea pentru copii si pasiunea pentru arta ciocolatei. Taramul cicolatei exista, iar copiii si parintii lor sunt invitatii speciali care vor invata ca ciocolata poate reprezenta un material de creatie si motiv de a ne lasa purtati pe culmile imaginatiei.
Astfel, ChocoArt, primul atelier de ciocolata s-a deschis in premiera la Constanta, pentru reprezentantii mass-media si invitatii speciali ai Silvian.

„Atelierul de ciocolata este dedicat tuturor. Fiecare dintre noi poate deveni un specialist in ciocolata pentru cateva minute. In Romania a lipsit conceptul „a te juca in ciocolata”. Cred ca este momentul ca oamenii sa vada si sa inteleaga altfel ciocolata. Cred ca din ciocolata putem sa cream momente deosebite pentru toti”, a explicat cu pasiune pentru arta sa, maestrul Silvian Miron, pentru invitatii speciali aflati la deschiderea ChocoArt.

ChocoArt va fi un punct de oprire in itinerariile turistilor de toate varstele, dar acest atelier este dedicat in primul rand copiilor care sunt incurajati sa isi dezvolte imaginatia si sa iubeasca ciocolata. „In toate locurile unde am fost, in arta ciocolatei erau initiati adultii. Copiii au imaginatie debordanta, de ce sa fie tocmai ei marginalizati? Sunt extraordinari”, considera maestrul Silvian. De aceea, in atelierul de ciocolata, pe copii ii asteapta o multime de surprize, ei vor intra in rolul unor mici artisti bucatari, fara a le fi teama ca vor fi certati pentru ca s-au murdarit de ciocolata.Micii ciocolatieri vor putea modela animale, diverse forme geometrice, pot combina mai multe culori de ciocolata si pot degusta propriile creatii, in timp ce parintii pot admira piese unicat din ciocolata si chiar pot proba hainele din ciocolata din Colectia Silvian, precum si multe alte surprize pregatite special pentru cei care vor calca pragul Atelierului ChocoArt.

Si pe adulti ii asteapta insa o sumedenie de surprize. Ei vor fi invatati sa imbine gustul ciocolatei si savoarea vinului, pot admira lucrari inedite, realizate in intregime din ciocolata, iar fetele vor putea sa probeze rochii facute din materialul dulce.

ChocoArt este un proiect unic in Europa de Sud-Est, reprezentand totodata, prima initiativa a unui brand autohton de a introduce in circuitul turistic un astfel de spatiu neconventional, unde toti copiii si adultii care vor sa redevina copii, sunt asteptati din data de 20 august.

Alina Sorescu, cantareata si prezentatoare TV, a fost cea care a prezentat intregul eveniment de lansare, la care a participat si un invitat cu totul special - Jean Francois Arnaud - Directorul tehnic al Scolii Nationale Superioare de Patiserie, Cofetarie, Ciocolaterie si Preparare a Inghetatei din Franta - sosit in Romania special pentru acest eveniment. ChocoArt este un loc pe care Silvian Miron il dedica tutoror, din pasiune pentru ciocolata si pentru lucruri frumoase. Silvian Miron are un palmares impresionant, fiind specializat in Franta in zahar si ciocolata si recunoscut international ca fiind primul membru de onoare din Romania a U.I.P.C.G.

Printre realizarile sale profesionale se evidentiaza prima parada vestimentara din ciocolata din Romania (in 2001) si primul concurs de pictura cu cacao pe placi de zahar, cu copii categoria 4-6 ani (in 2002). A participat la numeroase concursuri internationale de specialitate si a fost premiat cu aur, argint si bronz. In 2005, a fost lansat la Bucuresti - Trofeul Silvian.

In acest an, in Februarie, Juriul International “BID” a decis sa-i acorde Trofeul de Aur “Arch oF Europe” lui Silvian Miron, pentru determinarea in sustinerea calitatii in domeniu, avand la baza palmaresul sau (10 medalii de aur argint si bronz obtinute in ultimii sase ani la festivalurile si olimpiadele intentionale de cofetarie) dar si pentru spiritul antrepenorial novator.

Gasiti ChocoArt la adresa Bld.I.G. Duca, nr. 73, din Constanta, zona Casa de Cultura sau online pe siteurile: www.silvian.ro, www.chocoart.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.