Social 13 August 2008 12:51
Sinistratii de la Radauti Prut, localitatea botosaneana cea mai afectata de inundatiile produse luna trecuta, refuza sa fie stramutati, cerand sa-si reconstruiasca locuintele pe vechile amplasamente, a declarat subprefectul de Botosani, Mihai Elvadeanu, citat de NewsIn.

"Desi solutia este stramutarea caselor pe alte amplasamente, cetatenii si consilierii locali opteaza in continuare pentru ramanerea pe vechile amplasamente. Oamenii spun ca vor da declaratii pe propria raspundere pentru a-si recladi casele in acelasi loc, chiar cu riscul de a fi inundati. Spun ca daca vor construi case din beton, de ce sa nu le faca tot acolo?”, a afirmat subprefectul Mihai Elvadeanu, citat de corespondentul NewsIn.

Subprefectul atrage atentia ca nu este suficienta declaratia pe propria raspundere atata timp cat nu este legal sa fie eliberate autorizatii de constructie in zonele inundabile. In plus, el spune ca nu este posibil ca oamenii sa primeasca materialele de constructii pentru a-si recladi casele tot in zone cu risc.

Elvadeanu a mai adaugat ca specialistii din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani vor stabili clar perimetrul zonei inundabile, pentru ca acesta sa fie anexat la Planul Urbanistic General.

"Dupa ce se va stabili acest perimetru, primarul nu va putea elibera autorizatii de constructie in aceste zone. Sunt si consilieri si functionari de la Primarie care au avut casele in apa si nu vor sa plece. Situatia e foarte incalcita la Radauti Prut. Peste o Hotarare de Consiliu Local nu putem trece, in ce priveste oportunitatea ei, dar trebuie totusi legata de autoritate. Sa nu creada ca pot face ce vor, trebuie sa respecte legile tarii, chiar daca e autonomie. Ei balanseaza ba ca raman pe vechile locuri, ba ca nu, dar timpul trece”, a mai afirmat subprefectul judetului Botosani.

Peste o suta de case au fost complet distruse in localitatea Radauti Prut in urma inundatiilor de la sfarsitul lunii iulie, iar alte aproape 40 sunt pe punctul de a se prabusi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.