Social 13 August 2008 11:23
Animalele vor fi mutate in fondul de vanatoare al Judetului Arges, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute, alti trei ursi au fost prinsi in preajma restaurantului Taverna Sarbului si transportati in acelasi judet.

"Ursoiaca si cei doi pui capturati luni noapte se aflau in zona Cabanei Bradet, la aproximativ 1300 de metri, iar astazi acestia au plecat deja spre judetul Arges", a precizat pentru NewsIn consilierul primarului din Sinaia, Mariana Miu-Grigorescu. Ea a adaugat ca actiunea face parte din masurile luate de Primaria Sinaia pentru reducerea la aproape jumatate a numarului de ursi din zona, transmite corespondentul NewsIn.

Din cele 60 de exemplare de ursi monitorizate de institutiile de profil, 27 au fost propusi pentru relocare. Ministerul Mediului a dat aviz insa numai pentru 12 animale. Zonele expuse cel mai mult pericolului reprezentat de prezenta animalelor sunt Drumul Cota 1400 - Sinaia, Taverna Sarbului, Cabana Schiorilor, Complexul Peles, unde au fost localizati opt ursi, Tirul cu Porumbei, Malul Spitalului si Cumpatu (zona Zamora).
Ursii coboara deseori din paduri pentru a cauta hrana, in special la tomberoanele de gunoi.

Mariana Miu-Grigorescu a precizat ca operatiunea de capturare si relocare a ursilor din Sinaia va fi continuata si in zilele urmatoare, doi dintre ei urmand sa fie impuscati deoarece sunt considerati periculosi pentru turistii care frecventeaza zona.

"Consideram ca avizul primit pentru 14 din cele 27 de exemplare pentru care am cerut relocarea este destul de consistent, astfel ca ne vom stradui sa incheiem actiunea de mutare pana la sfarsitul acestei luni", a mai spus consilierul Primariei din Sinaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.