Un medic galatean isi acuza colegii de sectie ca ar fi refuzat sa opereze o femeie de 24 de ani infectata cu HIV si care trebuia sa nasca. Medicul Cezar Irimia, ginecolog la Spitalul Judetean Galati, sustine ca "24 de ore femeia nu a fost vazut local, ascultata, absolut nimic. A fost pur si simplu abandonata. Am si scris pe foaia de observatie ca e "caz neglijat"", afirma medicul galatean. Femeia a confirmat, miercuri, cele povestite de doctor.

Pacienta a fost, totusi, operata de catre Irimia si a nascut o fetita de 3.200 de grame, de asemenea infectata cu HIV. "Vor fi sanctionati, nu se poate intampla nimic altceva, avem mai multe proceduri de sanctiune. In functie de gravitatea faptei vor primi o sanctiune", a declarat dr. Dumitru Cristea, presedintele Colegiului Medicilor Galati, care este si directorul spitalului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.