Social 12 August 2008 17:18
Materialele necesare reconstructiei locuintelor afectate de inundatii vor fi distribuite pana in 15 septembrie, iar casele care urmeaza sa fie reconstruite vor avea doua camere, baie si bucatarie, cu o suprafata utila de 60 de metri patrati, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, potrivit NewsIn

Valoarea estimata a materialelor necesare reconstructiei si consolidarii caselor afectate de inundatii este de aproximativ 57 de milioane de lei (circa 16 milioane de euro), a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Executivul a alocat deja, in sedinta din 31 iulie, 21 de milioane de lei pentru reconstructia caselor, urmand ca suma sa fie suplimentata in sedinta din aceasta saptamana. Camelia Spataru a mai anuntat ca Executivul va acorda, pentru manopera, intre 2.500 si 10.000 de lei pentru fiecare locuinta.

Aproximativ 5.000 din cei 22.000 de sinistrati au primit deja ajutoarele financiare de urgenta promise de Guvern, banii urmand sa fie impartiti tuturor sinistratilor in urmatoarele zile. Platile se fac, luni, in judetele Iasi, Bacau si Botosani, urmand ca marti sa fie achitate sumele si sinitratilor din Neamt si Suceava. Fiecare persoana afectata de inundatii va primi 300 de lei, iar familiile si persoanele singure vor primi in plus 300, 500 sau 800 de lei, in functie de gradul de distrugere a locuintei.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai anuntat ca livrarea materialelor de constructie va incepe in urmatoarele zile, acestea urmand sa fie distribuite integral pana in 15 septembrie. Proiectul prevede ca locuintele reconstruite vor avea doua camere, baie si bucatarie, iar suprafata construita va avea 80 de metri patrati, din care 60 de metri patrati suprafata utila.

Autoritatile locale trebuie sa mobilizeze forta de munca, inclusiv satenii, dar si utilajele, pentru eliberarea amplasamentelor de moloz si pentru reconstructia caselor, a mai spus purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.