Cele sase documentare urmaresc fenomenul globalizarii in viata de familie si cea sociala, analizand schimbarile pe care deschiderea granitelor le produc in mentalitatea si sistemul de valori ale oamenilor care traiesc in secolul XXI.

"The Last Peasants - Journeys/ Ultimii tarani - Calatorii" este o serie in trei parti realizata de Angus Macqueen, care urmareste destinul a trei familii de romani, a caror viata e marcata de realitatile emigrarii.

Seria de documentare evidentiaza diferenta intre lumea arhaica a batranilor invatati sa traiasca linistit si simplu in satul Budesti din Maramures si contrastant, lumea moderna a tinerilor care traiesc rapid si halucinant, dorind sa se stabileasca in Occident.

In primul film al seriei, "Journeys (Calatorii)" este evidentiata agonia culturii rurale, care a supravietuit celor doua razboaie mondiale si unei jumatati de secol de comunism, iar acum e pe cale sa dispara dupa numai zece ani de democratie.

In 2008, festivalul Astra Film a fost prezentat in Paris (Festivalul International Jean Rouch), in Novosibirsk (Meetings in Siberia, Festival International de film documentar), si in Polonia in Poznan si Cracovia.