Social 12 August 2008 13:22
Subprefectul judetului Botosani, Mihai Elvadeanu, a declarat, luni, ca populatia afectata de inundatii nu mai are nevoie de ajutoare sub forma de imbracaminte si incaltaminte si ca ar fi mai oportun sa fie trimise in zona materiale de constructie sau bani, transmite corespondentul NewsIn.

"La ora actuala, depozitele cu imbracaminte sunt arhipline. Oamenii aleg ce e mai bun si raman resturi. Nici nu este igienic. Vrem sa inchidem corturile amplasate in diferite locatii ale judetului. Avem foarte multe haine fata de numarul sinistratilor, care sunt cam in jur de 1.000. Ar fi oportun sa se dea bani sau materiale de constructii”, a precizat Mihai Elvadeanu.

El a mai spus ca sinistratii au nevoie de materiale sau de bani pentru a-si reface anexele gospodaresti distruse, pentru ca nu mai au unde sa isi tina animalele, iar statul nu aloca bani pentru aceste anexe.

"Avem primite si depozitate pana acum 200 tone de grau, 10 tone de motorina, 600 paturi, sapte tone de zahar, 13 tone de malai, 13 tone de faina de grau, 3.000 sticle de ulei, 11 tone de orez, 92 module de locuit si urmeaza sa mai primim inca 13. O parte din ajutoare au fost deja date: apa minerala, conserve de carne, pate si paine si urmeaza sa impartim si restul. Nu doar la Radauti Prut si Baranca, ci si in celelalte localitati mai putin afectate”, a mai spus subprefectul Elvadeanu.

Acesta a mai adaugat ca in contul Prefecturii Botosani s-a adunat pana in prezent 110.000 de lei si ca vor mai primi 500.000 de lei de la Prefectura Bucuresti, de la teledon si de la E.ON, care a promis 500.000 de euro pentru reparatia scolilor.

Valoarea pagubelor provocate de inundatiile din iulie in judetul Botosani este de 161.792.000 de lei, a declarat, luni, subprefectul judetului Botosani, Mihai Elvadeanu. El a precizat ca au fost afectate 7.200 hectare de teren agricol, 322 case, din care 132 vor trebui reconstruite in totalitate, 119 vor necesita reparatii si 71 sunt in pericol de prabusire. Totodata au fost distruse 150 anexe gospodaresti, iar 57 au fost avariate. De asemenea, inundatiile au afectat 17 scoli, o gradinita si patru biserici. Inundatiile au produs pagube importante si la infrastructura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.