Social 12 August 2008 13:16
Peste 100.000 de turisti si aproximativ 47.000 de autovehicule au tranzitat, la sfarsitul saptamanii trecute, Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, cel mai mare din vestul tari, au anuntat, luni, autoritatile de frontiera din Arad, transmite corespondentul NewsIn.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad remis presei luni, in perioada 8 - 10 august valorile traficului de calatori prin punctele de trecere a frontierei din judetul Arad a fost de peste 141.500 treceri, cu noua la suta mai mari in comparatie cu o perioada normala de lucru. Si de aceasta data, Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac a fost cel mai tranzitat punct de frontiera, cu un trafic de 107.832 de persoane si un numar de 46.792 mijloace de transport“, se arata in comunicatul IJPF Arad.

Conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad a mai mentionat ca la frontiera controlul s-a derulat in conditii optime, neinregistrandu-se cresteri semnificative ale timpilor de asteptare.

"Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad este pregatit, in luna august - perioada de varf a concediilor - pentru afluxul de cetateni romani care se intorc acasa din strainatate sau cetatenii straini care doresc sa isi petreaca vacanta in Romania“, se mai arata in comunicat.

Totodata, IJPF Arad a dispus mentinerea masurilor necesare pentru realizarea unui control eficient si fluent in toate punctele de trecere, care constau in suplimentarea personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor, cresterea numarului arterelor de control din punctele de frontiera, daca situatia o va impune, precum si asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii transfrontaliere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.