Social 11 August 2008 02:53
Doi jandarmi montani din Sinaia s-au intors, sambata, dintr-o expeditie pe cel mai inalt varf din Muntii Tian Shan, din Kazahstan, transmite corespondentul NewsIn.

Plutonierul adjutant Florin Vintila si sergentul major Ionut Moja au ajuns, in urma cu trei saptamani, la prima tabara, la altitudinea de 4900 m, iar dupa cateva zile la tabara situata la 5500 m. In urmatoarea saptamana, cei doi jandarmi au cucerit, pe rand, varful Chapaev (6100 m) si varful Khan Tengri (7010 m), unde s-a realizat aclimatizarea prin escaladarea varfului Karlytau Peak (5450 m), Beayacol Peak (5791 m) si Kazakhstan Peak cu inaltimea 5761 m.

"In data de 29 iulie, Vintila si Moja au coborat in prima tabara de la 4900 m de pe ghetarul North Inylchek si au pregatit materialele si tehnica de ascensiune, iar in data de 31 iulie 2008 au urcat pana la 6400 m", a precizat pentru NewsIn capitanul Mihail Velcea, de la Compartimentul Relatii publice din cadrul Centrului de Pregatire Montana al Jandarmeriei Romane din Sinaia.

"Prognoza meteo a fost favorabila, astfel ca in data de 1 august au inceput ascensiunea, iar a doua zi au infipt steagul izbandei la 7010 m, pe cel mai inalt varf din Tian Shan - Khan Tengri", a mai spus Velcea.

Jandarmii montani din Sinaia au fost intampinati sambata, la intoarcerea in tara, de Printul Paul de Romania, cel care a sposorizat o parte din expeditie, si de comandantul Centrului Montan Sinaia, colonel dr. Dumitru Chirita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.