Social 11 August 2008 02:51
Peste 1.000 de oameni s-au adunat, sambata dupa-amiaza, in centrul statiunii Covasna, pentru a lua parte la prepararea unei inghetate in lungime de o suta de metri si cu o greutate de 250 de kilograme, transmite corespondentul NewsIn.

Inghetata uriasa, de ciocolata si vanilie, a fost pregatita de 30 de oameni si a fost realizata din rulade mai mici, de circa 25 de cm lungime, care au fost puse una langa cealalta si, imediat ce au inceput sa se topeasca putin, au format inghetata de 100 de metri.

Evenimentul a avut loc cu ocazia implinirii a 15 ani de la infiintarea fabricii de inghetata din localitate. Primarul statiunii, Lorincz Zsigmond, care este si asociat al acestei fabrici, a declarat ca este foarte mandru ca a reusit sa organizeze evenimentul si a spus ca, peste inca cinci ani, intentioneaza sa prepare o inghetata si mai mare, de 150 de metri. El a amintit faptul ca, daca in urma cu 15 ani fabrica Prima producea 100 de litri de inghetata pe zi, acum s-a ajuns la o productie de 10.000 de litri zilnic.

Inghetata uriasa a fost impartita tuturor celor prezenti in centrul statiunii Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.