Social 11 August 2008 02:50
Un studiu privind cunostintele, atitudinile si practicile referitoare la consumul droguri in randurile elevilor din Dolj, Olt si Valcea, demarat de Agentia Nationala Antidrog in primele luni ale anului, arata ca 13% dintre elevi s-au drogat cel putin o data, transmite corespondentul NewsIn.

"Studiul de cercetare a fost facut de Agentia Natioala Antidrog, prin intermediul Serviciului Regional Antidrog Dolj, in parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Istorie, Filosofie si Geografie, catedrele de Filosofie-Sociologie si Stiinte Politice, Inspectoratele Scolare Judetene Dolj, Valcea si Olt, Institutul de Proiectari si Automatizari - sucursala Craiova si Centrele Judetene de Asistenta Psihopedagogica din Olt si Valcea. S-a dorit, prin acest studiu, obtinerea de informatii privind consumul de tutun, alcool si droguri ilicite efectuat in randul elevilor de liceu din judetele Dolj, Olt si Valcea“, a declarat coordonatorul centrului regional ANA Dolj, subinspector Geta Florescu.

In ceea ce priveste concluziile preliminare ale studiului, s-a evidentiat faptul ca, din totalul de 3.200 de elevi chestionati, 45% dintre baieti si 25% dintre fete au recunoscut ca le-au fost oferite droguri spre consum. "Alarmant este ca 13% din totalul de elevi au recunoscut ca au consumat droguri ocazional sau sistematic.

Avand in vedere studiile realizate pana in prezent la nivel national privind traficul si consumul ilicit de droguri, rezulta ca in cele trei judete ale Olteniei cifrele privind consumul de tutun, alcool si droguri se situeaza peste media pe tara“, a mai adaugat Geta Florescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.