Social 9 August 2008 14:13
Gwyneth Paltrow si Jenniffer Aniston sunt prezente in programul Festivlului de Film Anonimul, care se desfasoara la Sfantu Gheorghe, cu scurtmetraje ce vorbesc despre emanciparea femeii, dupa cum a declarat directoarea festivalului, Miruna Berescu.

Programul paralel al celei de-a V-a editii a Festivlului de Film Anonimul este intitulat "Actori in spatele camerei" si aduce publicului de la Sfantu Gheorghe scurtmetraje regizate de I. Rossellini, Gwyneth Paltrow, Jenniffer Aniston, Ben Affleck sau de Sean Penn.

Scurtmetrajele prezentate de catre Paltrow si Aniston surprind insa prin temele pe care le abordeaza.
"A fost o surpriza foarte mare si pentru noi ca aceste actrite au abordat asa subiecte serioase. Sunt scurtmetraje despre emanciparea femeii", a declarat astazi, in cadrul unei conferinte, directoarea festivalului, Miruna Berescu, despre peliculele celor doua vedete, cunoscute mai mult pentru evolutiile lor in fata camerelor de luat vederi.

Pelicule nominalizate la Oscaruri in acest an, "Disparuta fara urma" in regia lui Ben Affleck si "In salbaticie", realizat de Sean Penn, fac de asemenea parte din sectiunea "Actori in spatele camerei".

Competitia de lungmetraje prezinta sapte filme alese de noul selectioner al festivalului Ludmila Cvikova din Slovacia. Ludmila Cvikova este, de asemenea, unul din selectorii Festivalului International de Film de la Rotterdam, unde ocupa si functia de coordonator de programe. Pe langa acestea, este si directorul artistic al Festivalului de Film de la Bratislava Artfilm.

In legatura cu selectia din acest an la Anonimul, Cvikova a explicat ca nu a putut alege 9 filme, optand pentru 7. "Am incercat sa alegem filme care sa intre in istoria cinematografiei, sunt toate filme de autor. Temele sunt interesante, dar si felul in care sunt redate. Urez mult succes juriului si sunt foarte curioasa care va fi castigatorul", a spus Cvikova.

Scenaristul si producatorul Lucian Georgescu, prezent la conferinta din partea juriului competitiei de lungmetraj, a spus ca este prima data cand se afla intr-un juriu important, dar si in care trebuie sa judece munca unui coleg de generatie, Radu Muntean.

Alaturi de filmul acestuia, "Boogie", vor concura pentru Trofeul Anonimul, in valoare de 10.000 de dolari, filmele: "The Wave" de Dennis Gansel, Germania, nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance 2008, "Help Me Eros", in regia lui Lee Kang-sheng, Taiwan, nominalizat la Leul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia 2007, "Egg", de Semih Kapanoglu, Turcia, care a rulat in sectiunea Quinzaine des realisateurs, la Festivalul de Film de la Cannes 2007, "Silent Night" de Carlos Reygadas, Mexic, care a primit Premiul Juriului, la Festivalul de Film de la Cannes 2007, "Lemon Tree", in regia lui Eran Riklis, Israel, detinator al Premiului Pubicului la sectiunea Panorama a Festivalului de Film de la Berlin 2008 si "It's Hard To Be Nice", in regia lui Srdjan Vuletic, Bosnia, care a obtinut Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Sarajevo 2007.

Regizorul polonez Krzysztof Zanussi va prezida juriul pentru competitia de lungmetraj a Festivalului Anonimul din acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.