Social 11 August 2008 11:57
Incepand cu anul scolar 2009, examenul de bacalaureat ar putea fi supravegheat cu ajutorul unor camere video care, potrivit intentiei Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), nu vor fi montate in salile de examen, ci pe holurile liceelor.

"Experimental, a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta va fi organizata in liceele dotate cu camere video. Vor fi 20 de centre de examen, care au supraveghere video pe holuri. Asa vom vedea daca sunt elevi care ies de mai multe ori la baie, pentru a se inspira din fituici ascunse. De anul viitor, ne gandim sa cerem fonduri pentru ca acest lucru sa se intample in toate liceele bucurestene", a declarat, pentru NewsIn reprezentantul ISMB, inspectorul Sergiu Moga.

ISMB prefera ca supravegherea sa fie facuta cu ajutorul camerelor video instalate pe hol, si nu in salile de clasa, pentru a nu fi sporita inutil presiunea asupra copiilor.

Potrivit reprezentantului ISMB, decizia de a instala camere video pe holurile tuturor centrelor de examene din Bucuresti ar putea determina "intrarea examenului de bacalaureat in normalitate".

Tot in sesiunea a doua de bacalaureat, care va avea loc in intervalul 18 august - 1 septembrie, va fi inaugurata o alta solutie impotriva copiatului. La intarea in fiecare sala de examen vor exista saci in care candidatii vor fi obligati sa lase toate lucrurile avute la ei, cu exceptia instrumentelor de scris.

Dupa prima sesiune a Bacalaureatului 2008, ministerul a fost acuzat, in repetate randuri, ca a organizat in mod defectuos acest examen si, implicit, ca a facilitat copiatul. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat, insa, ca "s-au luat masuri drastice de securitate si au fost eliminati din examen 268 de elevi, pentru ca au fost prinsi copiind, dar si profesorii care au inchis ochii la cei care copiau".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.