Social 8 August 2008 03:35
Mentor, paramedic, psiholog sau videojurnalist sunt cele mai recente “achizitii” ale COR.
Cele peste 1.000 de noi denumiri de ocupatii au fost inregistrate in ultimii 12 ani, din 1996, dupa aprobarea Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), pana in prezent, ca urmare a evolutiei pietei muncii. Fie ca propunerile au venit din partea asociatiilor profesionale, a agentilor economici sau chiar a institutiilor statului, cert este ca in COR au fost inserate si denumiri care la prima lectura starnesc rasul sau curiozitatea apropo de sensul lor. Ca exemplu stau denumiri cum ar fi stilist protezist de unghii, prinzator de caini, mamos porcine, parinte social sau lucrator prin arte combinate.

Specialistii din Ministerul Muncii care coordoneaza schimbarile din COR sustin ca noile denumiri sunt date chiar de catre cei care doresc introducerea lor in lista oficiala a meseriilor si care le folosesc in raportarile legate de angajati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.