Social 8 August 2008 03:32
Un roman bea anual 89 de litri de bere si intra astfel in Top 10 al bautorilor europeni de bere.

\Anual, fiecare roman bea de trei ori mai multa bere decat vin. Chiar daca in mod traditional romanii obisnuiesc sa bea vin, in ultimii ani gustul pentru bere a castigat tot mai mult teren. Astfel, s-a ajuns la un consum mediu anual de bere de 89 de litri, in timp ce consumul de vin a ajuns la numai 30 de litri. Berea este unul din putinele produse la care consumul a crescut semnificativ in ultimii ani. Daca in 2004 un roman bea anual in jur de 54 de litri de bere, in acest an, reprezentantii marilor producatori au estimat o dezvoltare a consumului anual de bere, pe persoana, la 89 de litri.

Asa au ajuns romanii in topul bautorilor de bere, clasandu-se chiar in primii zece. Cu un asa consum de bere, Romania se situeaza pe locul sase in Europa, potrivit datelor Asociatiei Patronale Berarii Romaniei. Cei care ne-au depasit si care sunt cei mai mari bautori din Europa sunt cehii (161 de litri), germanii (118 litri), austriecii (111 litri), danezii (90 de litri) si slovacii (90 de litri). „A crescut apetitul romanilor pentru bere, astfel incat s-a ajuns la un consum pe cap de locuitor care sa ne apropie de primii jucatori din Europa“, spun reprezentantii Asociatiei berarilor.

Cei care au contribuit foarte mult la aceasta crestere spectaculoasa a vanzarilor de bere sunt tinerii, care se indreapta tot mai mult spre aceasta bautura indeosebi pentru ca este mai ieftina. Daca in mod traditional se obisnuia sa se consume vin, mai ales cand era vorba despre un eveniment special, acum romanii au bere pe masa chiar si de sarbatori. „Berea si-a castigat locul pe masa romanilor in toate ocaziile festive, mai ales de sarbatori“, a spus Constantin Bratu, directorul general al Asociatiei Patronale Berarii Romaniei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.