Social 8 August 2008 02:30
Un politist timisean a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru ca a primit de la un om de afaceri, pentru a-l scapa de un dosar, cipuri de memorie pentru calculator, doua plasme TV, aparatura pentru bucatarie si mobila, toate in valoare de aproximativ 8000 de euro, informeaza DGA.

Potrivit comunicatului, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul Teritorial Timisoara, au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a ofiterului de politie judiciara, subcomisar la IPJ Timis - Serviciul de Investigare a Fraudelor, , pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita in forma calificata si continuata si trafic de influenta in forma continuata.

In fapt, politistul Alin Panduru i-ar fi pretins, in perioada 7 iulie 2004 -24 iunie 2005, unui om de afaceri sa cumpere de la firma sa mai multe marfuri. De asemenea, omul de afaceri a acceptat sa participe cu firmele sale, in mod fictiv- ca "mana moarta"- la o licitatie, in scopul de a ajuta aceeasi societate a politistului sa castige un spatiu comercial la un pret mai mic.

Ulterior, in perioada 24 iunie 2005 - 31 decembrie 2007, politistul i-ar fi cerut afaceristului doua televizoare tip plasma in valoare totala de aproximativ 5.000 euro, doua memorii electronice pentru calculator, in valoare de 322, 44 lei de lei, aparatura pentru bucatarie si mobilier in valoare totala de 2.500 euro, lasand sa se inteleaga faptul ca are influenta asupra unor procurori, ofiteri de politie si judecatori, pentru a-i determina sa il favorizeze pe omul de afaceri, in dosarul in care era cercetat pentru savarsirea unor infractiuni economice.

Directia Nationala Anticoruptie a trimis dosarul spre judecare la Curtea de Apel Timisoara, se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.