Social 8 August 2008 18:22
Organizatia Mare Nostrum a monitorizat plajele de pe litoral si a acordat stelute sectoarelor care respecta anumite conditii, printre care cea de igienizare si de oferire a unor servicii de calitate turistilor, dar niciun sector de plaja nu a primit numarul maxim de cinci stelute.
Potrivit lui Cosmin Barzan, de la organizatia Mare Nostrum, in cadrul proiectului „Litoral curat”, sectorul Mamaia centru, Saturn si cel cuprins intre statiunile Eforie au fost clasificate cu patru stelute. Plajele care au primit doar doua stelute sunt Eforie Nord, Eforie Sud, Cap Aurora si Venus Nord, transmite corespondentul NewsIn.

Reprezentnatii ONG Mare Nostrum au tinut cont la acordarea stelutelor de faptul ca pregatirea plajelor pentru sezonul estival a fost tardiva, iar primele serii de turisti au surprins agentii economici in pline lucrari de renovare si reabilitare. Voluntarii au mai constatat ca se lasa prea putin loc pe plaje celor care nu doresc sa inchirieze sezlonguri, dar si numarul insuficient de toalete, de dusuri si a surselor de apa potabila, desi legislatia mentioneaza obligativitatea acestora.

Fiecare operator de plaja poate obtine pentru sectorul sau de la una la cinci stelute de mare, in functie de gradul de curatenie si amenajare al plajei respective. Urmatoare distributie a numarului de stelute va avea loc peste doua saptamani.

Proiectul „Litoral curat” a fost lansat in 2005 in parteneriat cu Directia Apelor Dobrogea-Litoral si vizeaza cresterea gradului de constientizare a utilizatorilor de plaje cu privire la pastrarea curateniei plajelor, precum si cresterea gradului de initiativa civica a turistilor si locuitorilor din localitatile din zona costiera cu privire la colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea materialelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.