Cealalta parte a societatii civile, respectiv mai multe organizatii neguvernamentale, aflate sub obladuirea lui Emil Constantinescu sau sub cea a lui Dan Voiculescu, cer ministrului justitiei, printr-un comunicat, sa organizeze o consultare publica pentru inlocuirea lui Daniel Morar, ale carui rezultate in combaterea coruptiei nu-l recomanda in niciun fel pentru un al doilea mandat de procuror sef al DNA.

ONG-urile au criticat in comunicat si raportul pe justitie al Comisiei Europene in legatura cu activitatea lui Daniel Morar, apreciind drept "ridicol" faptul ca documentul a prezentat aceasta institutie ca un model in lupta impotriva coruptiei. In opinia acestora, in calitatea sa de procuror sef al DNA, Daniel Morar a contribuit in mare masura la politizarea actului de justitie, "una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Romania".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.