Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Calin Popescu Tariceanu sau Vasile Blaga sunt doar cativa dintre greii partidelor care deocamdata nu au contracandidati la alegerile generale din toamna.

Desi in mod normal nu ar trebui sa se teama de concurenta, capii principalelor formatiuni cauta sa se asigure ca nu vor avea probleme in campania electorala. Pe de-o parte, PSD si PNL si-au impartit colegiile uninominale in functie de fiefurile pe care le detin. Pe de alta parte, se intrevede un blat transpartinic, vehiculat in intregul spectru politic, al carui rezultat ar urma sa fie o viata de campanie lejera pentru greii partidelor. Cu alte cuvinte, numele rezonante din principalele formatiuni care si-au antamat deja cate un colegiu se vor lupta fie cu personaje cvasianonime, fie cu politicieni fara sanse, dar in cautare de notorietate.

Acesta ar putea fi si unul dintre motivele pentru care conducerile partidelor ezita sa-si desemneze candidatii acolo unde s-au anuntat deja nume precum Hrebenciuc si Mitrea.

Elocventa este situatia de la sectorul 1 din Capitala - pastorit de Andrei Chiliman -, unde candideaza toate VIP-urile liberale: Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Bogdan Olteanu - toti trei pentru Camera Deputatilor - si Crin Antonescu pentru Senat. Social democratii vor anunta oficial pe cine arunca in lupta in Bucuresti abia dupa 15 august, insa numele rostite pana la acest moment nu par sa ridice probleme liberalilor. Cu exceptia Aurei Vasile, vicelider la Camera Deputatilor, restul numelor vehiculate intra in cursa de pe pozitia a doua (Alexandru Farcas - fost ministru al Integrarii sau muzicianul Victor Socaciu). Tot aici ar putea candida si Ana Birchall, sefa Departamentului de Educatie din PSD. „Eu mi-am depus candidatura pentru Camera Deputatilor, la organizatia la care sunt membra, dar daca partidul decide sa merg intr-un judet, o sa merg intr-un judet in care am facut campanie electorala“, a declarat pentru Cotidianul Birchall. Potrivit unor surse din PSD, aceasta ar putea fi trimisa intr-un colegiu din Vaslui. Nici PD-L nu sta prea bine la capitolul candidati in colegiile din sectorul 1. Dupa ce Theodor Stolojan a refuzat oferta organizatiei de a candida in acelasi colegiu cu Tariceanu, restul numelor de pe lista pentru sector nu sunt unele cu o rezonanta pe masura celor liberale: Anca Constantinescu, Costica Canacheu sau Alexandru Ciocalteu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.