In timp ce majoritatea ministerelor au ales varianta donatiilor in functie de inima si buzunarul functionarului public, in Ministerul Muncii s-a stabilit o cota de 50% din stimulentele pe luna iulie.
Apelul umanitar lansat de premierul Calin Popescu Tariceanu saptamana trecuta catre ministrii sai pentru a strange bani pentru sinistrati de la angajatii din subordine a generat nemultumiri in randul personalului din Ministerul Muncii. Aici s-au impartit liste pe care sa le semneze cei care sunt de acord sa doneze 50% din suma neta a stimulentelor aferente lunii iulie, stimulente care variaza de la luna la luna si care pot sa ajunga si la dublul salariului. Paul Pacuraru, ministrul Muncii, motiveaza stabilirea acestei cote prin faptul ca „ai o certitudine cand spui un plafon, cand stabilesti o tinta. Daca lasam la mana fiecaruia, se alegea praful de tot si ramaneam cu cinci inimosi“.

Ministrul spune ca oficialii care nu au stabilit un nivel al donatiei si au lasat la latitudinea fiecarui subordonat cat sa dea „vor avea mari probleme de generozitate“, asa cum este cazul Ministerului Finantelor. Pacuraru sustine ca si la Finante au existat „recomandari“ apropo de cati bani ar trebui sa se dea, raportat la functia fiecaruia. Ministrul a declarat ca, asemenea secretarilor de stat, va dona jumatate din salariul sau, adica 2.500 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.