Presedintele Traian Basescu le-a solicitat miercuri ministrilor de Finante si de Interne sa achizitioneze pentru rezerva de stat recolta micilor producatori agricoli, deoarece pretul de cumparare si depozitare a cerealelor este scazut, iar subventia guvernamentala ar fi astfel irosita.

Presedintele Basescu a declarat miercuri ca le-a solicitat ministrilor Varujan Vosganian si Cristian David "sa analizeze urgent" posibilitatea achizitionarii pentru rezerva de stat a cerealelor micilor producatori, relateaza NewsIn.

Potrivit lui Basescu, aceasta cerere a fost formulata ministrului de Finante inca de acum doua saptamani si reinnoita atat lui Varujan Vosganian, cat si ministrului de Interne.

Aceasta interventie vine, conform seful statului, in urma deplasarilor prin tara, in care a primit mesaje de la micii producatori cu privire la pretul mic pe care il ofera achizitorii de cereale. Traian Basescu a explicat, prin preturile scazute, subventia acordata fermierilor este mutata in buzunarele celor care cumpara sau depoziteaza cerealele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.